1 juni 2021
19:00

IF Eker Örebro

Referat: Frövi IK - IF Eker Örebro

Årets första match, som var efterlängtad, spelades hemma på Fröjevi mot IF Eker och Frövi vinner med 2-0
IF Eker som hör hemma i div 4 började matchen bäst och FIK var lite smålätta och försiktiga i inledningen av matchen. Redan i inledningen spelar gästerna till sig en hörna som blir mållös. I matchminut 6 gör FIK en snabb omställning där Zacke spelar fram Johannes som kommer i ett fint läge men avslutande skott täcks - var ett väldigt bra läge. I spelminut 10 fälls Ili på offensiv planhalva och slår själv frisparken mot mål.. Bollen seglar mot målvaktens bortre hörn men tyvärr lyckas ingen Frövi-lirare få på huvudet. IF Eker rullar upp ett anfall i minut 12 men avvärjs av vår backlinje och FIK gör en snabb omställning via en crossboll som letar sig fram till Runa som drar en back och lägger ett inlägg mot Burin som är väldigt nära att nicka in ledningsmålet men är 1/10-dels sekund sen för att nå bollen - synd var ett toppenläge. Två minuter testar gästerna ett skott utifrån men bollen högt över. Minuten senare får Eker en frispark i offensivt läge där frisparken lyfts in i straffområdet men backlinjen i FIK är med. Första kvarten pressade gästerna FIK högt upp när vi hade bollen. I matchminut 18 får gästerna ett väldigt fint frisparksläge precis utanför straffområdslinjen. Frisparken skjuts mot mål med Frövis målvakt (Ludde) räddar relativt enkelt. I matchminut 22 gör gästerna en omställning som slutar med hörna som blir resultatlös. Två minuter kommer gästerna i ett anfall som avslutas med ett skott men Ludde gör återigen en relativt enkel räddning. Efter 25 minuter spelade gör vi ett bolltapp på fel ställe och Eker får ett fint läge men Ludde hinner före och avvärjer anfaller precis före en Eker-spelare. I anfallet efteråt rullar Eker upp ett fint anfall som avslutas med ett bra skott som Ludde räddar genom att styra bollen som går i stolpen och ut. när klockan visar 33 min så pressar vi högt upp på planen och Runa pressar en Eker-spelare att slå bollen balåt mot målvakt. Runa jagar bollen och vinner duellen mot målvakt och rullar in bollen i mål - FIK jublar men det blir inget mål då domaren precis före blåste av spelet då en Eker-spelare låg ned på planen för skada. Några minuter senare rullar vi upp ett väldigt fint anfall där vi är väldigt nära att näta men anfallet avslutas med en hörna som medför ytterligare en hörna som avslutas med nick mot mål men bollen vill inte in. Nu är det Frövi som trycker på och Eker ser trötta ut. Melllan spelminut 38 och 41 spelade vi till oss 5 hörnor där vi är nära att näta vid något tillfälle men bollen vill inte in. I matchminut 42 kommer Eker i ett fint anfall men Ludde och backarna i FIK avvärjer. FIK gör en omställning som medför en hörna. Vi får ytterligare en hörna i slutet av första halvlek som avslutas med att Oscar H styr bollen i ribban. Vi hiinner med ytterligare ett farligt avslut då bollen lyfts in i straffområdet mot Runa som i ett fint läge styr bollen precis över ribban. 0-0 efter första.
Andra halvlek hinner precis börja då FIK skapar ett farligt läge men Rasmus inlägg mot bortre stolpen når ingen Frövi-spelare. I matchminut 47 kommer gästerna i ett fint anfall men avslutande skott täcks av ett fröviben. Minuten senare nickar Johannes bollen över ribban efter en frispark som Ili lyfte in i straffområdet. i spelminut 54 kommer Jonas på vänsterkanten och vänder innåt och avslutar med ett skott som går i stolpen - väldigt nära. I spelminut 57 tar FIK ledningen med 1-0 genom Gurra efter ett fint inspel av Jonas -- härligt ledning FIK. I matchminut 60 gör Eker en farlig omställning men Ludde är vaken och hinner nå bollen före en Eker-spelare. Minuten senare pressar FIK Ekers backlinje och pressen avslutas med att en Eker-spelare rullar bollen förbi egen målvakt och Frövi leder med 2-0. Några minuter efter Frövis andra mål testar Eker ett skott men Ludde räddar. I matchminut 64 rullar FIK upp ett väldigt fint anfall men sista "touchen" missas så en fin chans uteblir. Ili testar ett farligt skott i matchminut 73 men målvakt räddar till hörna. Hörnan slås av Wille och i andra våg är vi väldigt nära att utöka ledningen men ett ekerben är ivägen. Med 10 min kvar av matchen testar Eker ett skott som Ludde tippar till en hörna som blir resultatlös. I matchminut 82 kommer Hamodi i ett fint läge och testar ett skott som mlåvakt räddar men släpper retur och bollen hamnar hos Oscar J som trycker iväg ett skott som smiter retligt förbi stolpen. Minuten senare kommer vi i en fin omställning där Gurra gör ett fint inspel till Burin som testar ett skott men ett ekerben är ivägen. Eker lyfter upp sitt spel och gör allt för att reducera men FIK håller emot och vinner årets första match med 2-0 hemma på Fröjevi.

Väldigt skönt att vara igång med matchspelet efter ett längre uppehåll pga. pandemin. Nu ser vi framåt mot nästa träningsmatch (IFK LIndesberg tisdag 8 juni) och sedan tävlingsmatch mot IFK Hallsberg i Myresjöhus cup lördagen den 12 juni. Båda matcherna spelas hemma på Fröjevi.